Chalet-Kopen.com

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over het kopen van een chalet

Ben ik een ondernemer wanneer ik investeer in een chalet?

Nee! U heeft geen inschrijving nodig bij het kamer van koophandel. Wel heeft u een BTW nummer nodig die is aan te vragen via de belastingdienst. Deze regeling heet: De “kleine ondernemers regeling” oftewel de KOR regeling. Meer informatie hierover vindt u hier. Onze overeenkomst is precies afgestemd op deze regeling, waardoor u uw investering kunt aftrekken bij de Belastingaangifte. 

Wanneer ik investeer in een chalet mag ik dan zelf gebruik maken van mijn chalet?

Ja! Uiteraard ligt dit aan de overeenkomst die u aangaat met Chalet Kopen.
U geeft  via de “mijn omgeving” wanneer u zelf wenst te verblijven. In deze tijd zullen wij het chalet niet verhuren. Let wel op dat dit invloed heeft op het rendement van uw investering.

Zijn alle faciliteiten van het park inclusief?

Ja! U en uw gasten maken gratis gebruik van alle faciliteiten die het park te bieden heeft. Dit is per park afhankelijk. 

Is mijn chalet het hele jaar te verhuren?

Ja. Onze parken zijn 365 dagen per jaar geopend. 

Hoe worden de verhuuropbrengsten betaald en afgehandeld?

U ontvangt per kwartaal een overzicht van de realisatie en de boekingen die gepland staan. Eén keer per kwartaal ontvangt u de huuropbrengsten -/- de exploitatiekosten verbruik energie en een commissie van 25%. Uiteraard is het type overeenkomst bepalend. 

Hoe worden de energiekosten berekend?

De energiekosten worden per kwartaal berekend. Al onze kavels zijn voorzien van water toevoer, water afvoer, CAI, gasaansluiting en elektriciteit.

Wat zijn de exploitatiekosten/jaarplaatskosten?

De actuele kosten vind u terug onder het kopje "kosten". 

De servicekosten die jaarlijks betaald dienen te worden als u eigenaar bent van een chalet met verhuurbedmiddeling wordt uw chalet onderhouden zoals cv, tuinonderhoud, technische mankementen en dergelijke. De huur van de jaarplaatskosten zijn sterk afhankelijk van het park. 

Hoe gaat Chalet Kopen om met aangebrachte schade aan mijn chalet door huurders?

Over het algemeen vallen dit soort zaken erg mee. Wanneer er onverwachts toch iets fout is gegaan, melden de gasten dit bij de receptie of wij zien het tijdens de eindcontrole van de accomodatie. Gemaakte kosten worden dan afgerekend met de gast. 

Hoe denken jullie dat mijn chalet goed geboekt wordt?

Chalet Kopen is een gerenommeerd bedrijf welke alleen met de beste parken samenwerkt. Wij kijken naar locatie, onderhoud van het park, faciliteiten en de opzet van de kavels. Als eisen stellen wij een recreatiepark met een minimaal 4 sterren waardering. De marketingstrategie van Chalet Kopen is gericht op jonge gezinnen en families. Uw chalet wordt meegenomen in deze strategie. Tevens word uw object aangeboden bij diversen affiliate boekers zoals bungalowspecials.nl, bungalows.nl en boekjebungalow.nl.

Waarom investeren in een chalet in plaats van een stenen recreatiewoning?

Wanneer u investeert in een chalet zijn de instapkosten aanzienlijk lager ten opzichte van een stenen recreatiewoning. Uw investering is sneller terugverdiend en u heeft de mogelijkheid om zo vaak als u wenst gebruik te maken van uw chalet. Daarnaast zijn de risico’s aanzienlijk minder ten opzichte van een investering in een stenen recreatiewoning.